INRED EFTER ÅRSTID - för en liten peng

Vi människor eftersträvar alltid balans. Vi vill att allt ska vara lite lagom. Liksom, inte för mjukt och inte för hårt. Inte för ljust och inte för mörkt. Ja, ni vet?

Detsamma gäller när vi inreder våra hem efter årstiderna. Vi strävar omedvetet efter balansen, både gällande färger och former.

Under sommarhalvåret är det hyfsat varmt ute - då vill vi ha det svalt inne. Därför inreder vi med ljusa, pastelliga färger såsom rosa och ljusgrönt. Vi välje tunnare filtar i soffan, istället för den tjocka stickade ullpläden.

Jag har pusslat ihop två bilder här nedanför, som har samma grund (i form av en grå soffa, svarta tavelramar och ett vitt soffbord) - men den ena soffan är vårinspirerad och den andra är höst.

Men man kan ju inte köpa ett nytt hem varje gång det skiftar årstid. Så jag använder mig alltid av tankesättet "Kyla ute - kräver värme inne" när jag inreder efter årstid. Det ger mig en riktlinje i val av detaljer. 

Mina bästa budgettips för en årstids-inspirerad inredning (i detta fall inför hösten):

1. Byt textil : du måste inte ändra färgen på tyget, du kan ju satsa på nya mönster, eller på nya material också. Kanske byta linnekudden mot ett grovstickat kuddfodral. Hänga en mysigare, tjockare pläd över armstödet på soffan. Eller hänga en tyngre, mörkare gardin i fönstren. Lägg fram ett fårskinn när hösten kommer (Ah ni hajar?)

2. Byt posters : det här är nog mitt allra bästa tips, här kan man verkligen förändra. Beställ nya tavlor nu när hösten knackar på dörren, så får du ett helt annat intryck i rummet. Kul med förändring, eller hur? 

3. Byt blommor : blommor är ett perfekt sätt att ändra accentfärgerna i ett rum. Det är dessutom ett billigt alternativ, där du kan förändra stilen varje vecka. 
 
 
(Glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar liknande inlägg <3)

MITT SOVRUM

Hallå där. 
Jag tänkte bara kika in och säga hej och godmorgon till er. Jag tycker det är så mysigt att börja dagen så.
 
Såhär ser mitt sovrum ut den här morgonen. 

I mitt sovrum försöker jag placera inredningdetaljer som jag tycker väldigt mycket om. Det är ju det sista jag ser innnan jag somnar, och det första jag ser när jag vaknar. Vad vill du mötas av när du öppnar ögonen? 
 
Hoppas ni får en fantastisk torsdag ♡
 

MIN FORMEX-VECKA

FORMEX-veckan är över, och jag är proppfylld med ny inspiration & motivation. Nu vill jag göra om överallt, och köpa massa fina nyheter till lägenheten. Men (!!!) jag ska försöka hålla mig. 

Jag tänkte att ni ska få ta del av ett par foton från bildarkivet. 
Här sitter han, under trädet, i sina remsandaler och ser mysig ut. Jag kan nog utse Ernst-montern till en av mässans finaste och mest trivsamma montrar. 


Och hatten av för höstens stora nyhet. Ernst porslins-serie. OH MY säger jag bara, jag fick gåshud när jag greppade muggarna. En given produkt för mig som kopp-älskare. Tänk er en mörk oktoberkväll, med en mysig filt och den här mega-koppen. 
 

Precis som jag skrev för några dagar sen, domineras höstens trender av de varma & brända tonerna. Rött, terracotta, brunt och rödlila är färger som vi kommer se mycket av framöver. Om man är en stilmässig våghals, kan man mixa färgerna tillsammans - som i bilden ovan. Snyggt som satan. 

Mysiga miljöer bjöds det på i många montrar. Här hos Olsson & Jensen. En ledig styling, med naturen i fokus. Harmoniskt. 
 
Afroart hade gjort en himmel av sina tyglampor. Dökär i den stora lampan med hjärtan på. 

Snygga buketter fanns överallt. Och jag som är en riktig sucker för snittblommor har nu ett helt hav av bilder på blomsterkreationer. 

När man vaknar upp i krispigt vita hotellakan, och möts av den här utsikten... Då.
Drömmer om en vacker sekelskifteslya på minst hundra kvadrat, med mysig innergård och balkong.
Välkomna hit ♡
Mitt liv kretsar till stor del kring inredning och kreativitet. Jag är utbildad inredare & homestagingkonsult, driver den här bloggen och jobbar deltid i en inredningsbutik. Däremellan jobbar jag på café och lägger mycket tid på att samla inspiration och fotografera.