TRENDENSER OM RETUSCHFUSKET

Vår fantastiskt kloka bloggdrottning Frida Ramstedt, tog upp något SÅ bra på sin blogg tidigare idag.
Jag kände verkligen att jag var tvungen att dela med mig av en bit av texten. Jag tycker att det hon skriver om är så otroligt viktigt och relevant. Jag vill verkligen att ni alla läser, för att reflektera och analysera. LÄS HÖRNI <3

".....De hemmen finns inte. Prylarna finns för all del. Många stylister tar ju med sin en hel skåpbil med "det sista piffet" och "den röda tråden" när det ska plåtas hemma-hos-reportage (men de tar även med sig allt tillbaka om det är en tröst). Det fenomenet börjar bli allmänt känt nu, inte minst tack vare utbredningen av begreppet "hemnetstyling". Alla kan ha ett fint hem i fem minuter och från rätt vinkel. Vad man däremot inte talar lika högt om är bildbearbetningen. Hur foton ljusas upp. Kablar, spikhål och eluttag retuscheras bort. Saker flyttas och spegelvänds. Fönster ibland byter (!) plats. Färger justeras och tavlor ändras...."

HÄR kan ni se hela Fridas inlägg. Jag tycker verkligen att ni ska ta er tiden att gå in och läsa. Kom ihåg mig?
Välkomna hit ♡
Mitt liv kretsar till stor del kring inredning och kreativitet. Jag är utbildad inredare & homestagingkonsult, driver den här bloggen och jobbar deltid i en inredningsbutik. Däremellan jobbar jag på café och lägger mycket tid på att samla inspiration och fotografera.