VÄLJ RÄTT VAS TILL DINA BLOMMOR

Finns det något så vackert som en pampig bukett i gröna toner? Den här magiska står nu på mitt köksbord. Jag älskar kål-blomman i mitten. 

Ni som har hängt med ett tag, vet ju att snittblommor är A och O i mitt hem. Här finns det allt som oftast färska snittblommor (ibland plockar jag slarviga buketter ute, och ibland blir det lite maffigare från blomsterbutiken).

Men hur kan man tänka när man väljer vas till sina blommor då?
(Det här är bara en guide, inga sätt är rätt eller fel - men följer man de här tipsen så lyckas man oftast med sitt blomsterarrangemang). 

 
1. GRUNDREGEL: En smart grundregel är att vasen ska utgöra en tredjedel av den totala höjden. Blommorna/buketten ska alltså bidra med två tredjedelar. I en stor vas ska man därför helst använda sig av högre kvistar eller större buketter. Tulpaner passar därför bättre i lite mindre vaser - iallafall innan de har börjat växa ut och stjälken blir längre. 

2. ÖPPNINGEN: Om vasen har en stor öppning, kan det vara lättare att satsa på en bredare, yvigare bukett för att fylla ut hålet. Är hålet däremot litet, kan man med fördel bara använda sig av några kvistar eller strån. Då spretar stråna iväg men behåller ändå sin höjd (utan att kännas gles). En vas med mindre hål är oftast lättare att använda, då får man en stabil och snygg samling i mitten. 

3. OASIS: Om du har en vas som man inte kan se igenom, är oasis det perfekta hjälpmedlet för en snygg bukett. Ett grönt frigolitliknande block, som du kan stoppa ned i vasen. Då kan du sätta fast blommorna precis där du vill ha dem. Blommorna sitter på plats och buketten känns luftigare och större. 

 
(Glöm inte trycka på det lilla hjärtat under inläggen när ni gillar det ni läser <3)Kom ihåg mig?
Välkomna hit ♡
Mitt liv kretsar till stor del kring inredning och kreativitet. Jag är utbildad inredare & homestagingkonsult, driver den här bloggen och jobbar deltid i en inredningsbutik. Däremellan jobbar jag på café och lägger mycket tid på att samla inspiration och fotografera.