DÄRFÖR ÄR HOMESTYLING VIKTIGT

För några veckor sedan stylade vi (piece of ease) ett objekt inför försäljning. Den nybyggda enplansvillan på 121 kvadratmeter, har öppna ytor mellan kök och vardagsrum, samt 3 rum ytterligare. Alla väggarna är vita, medans husets golv är bruna. Enkel och snygg bas. 

Men varför är styling inför försäljning viktigt då?
- Vi människor har en förmåga att vänja oss vid olika klimat och miljöer. Detta gäller givetvis i vårt hem också, det är lätt att bli hemmablind.

Därför kan det vara skönt att ta hjälp av någon utomstående, som inte brukar hänga i ditt hem. Någon som ser villan med andra ögon, och som ser kapaciteten i huset. 

Det viktigaste inför en husvisning/försäljning är att försöka anpassa sig till den potentiella köparen.

När man går på en visning, vill man få känslan av att man "kliver in i sitt framtida hem". Man vill INTE uppleva känslan av att "komma hem till någon annan". Därför är det superviktigt att man gör boendet opersonligt, exempelvis genom att ta bort eventuella fotografier, leksaker och andra saker som kan avslöja vem som bor där nu. 

Vi valde att inreda sovrummet i dova färgtoner och levande material. Dels för att ett sovrum ska vara behagligt och skönt, men också för att dova färger tilltalar de flesta (de kan lätt föreställa sig sina egna stil- och färgval då). 
 
Resten av huset fortsätter i samma stil- och färgskala. På några få ställen kan man skymta lite rosatoner. 
 
Inför en visning vill man göra det hemtrevligt och välkomnande. Det kan man göra genom att skapa "miljöer" och "pågående situationer". Som på bilden ovan: "där en mysig fikastund väntar". 
 
 
 
 
(foto 1&5: fastighetsbyrån Skara, resterande: josefineshem)


Cornelia    •     •   http://corneliae.blogg.se/

Så roligt att läsa om. Drömmer verkligen om att jobba med det här en dag <3


Kom ihåg mig?
Välkomna hit ♡
Mitt liv kretsar till stor del kring inredning och kreativitet. Jag är utbildad inredare & homestagingkonsult, driver den här bloggen och jobbar deltid i en inredningsbutik. Däremellan jobbar jag på café och lägger mycket tid på att samla inspiration och fotografera.