PLANERAR TAVELVÄGG

Jag känner mig lite down ikväll. Men bara lite. 
Niklas är på Coldplay, medan jag sitter på mitt lilla kontor och jobbar i datorn. Kontraster. 

Men förtillfället pysslar jag med något roligt. Jag planerar nämligen ett kommande samarbete, i form av en tavelvägg. Ramar och placering på tavlorna är fortfarande oklart, men jag tror att jag har bestämt mig för vilka poster som ska få vara med. 

Nedan har jag satt ihop några inspirationsbilder, för att få feeling på färgskala och motiv. Vad tror ni? Känns det harmoniskt? 
 

 
 

DEN NYA TAVELVÄGGEN

Det har verkligen varit tavelväggens år i år. Egentligen var det ju riktigt hett 2016 också. Jag förstår dock att det har hängt i, och jag hoppas att det fortsätter hänga i. Jag tröttnar inte än på länge iallafall. Jag älskar pampiga tavelväggar och känslan som de förmedlar. 

Men det senaste halvåret har tavleväggen fått en konkurrent. Nämligen...Bokhyllan. Det är lite samma sak. Ni vet, konst och andra vackra ting upp på väggarna. Jag älskar båda varianterna. 
Men fördelen med en bokhylla, är att man kan ställa upp allt vackert man har. Hos mig står SÅ mycket fint i stängda skåp, pga platsbrist. 
Något som faller mig i smaken är bokhyllor som håller en mild & naturnära färgskala. Det är så behagligt att vila ögonen på något sähär vackert. 


På bilden ovan ser ni ett String-system med skåpsluckor på nedre delen av bokhyllan. Det kan vara smart att ha lite dold förvaring också, för saker som man inte alls vill ha framme. 
 
Bokhyllor och tavelväggar är ganska tidlösa. Man kan ju liksom byta innehåll på båda två, för att anpassa sig till en viss stil eller känsla. 
 
 
(SAMTLIGA BILDER FRÅN PINTEREST)

ALTERNATIV TILL SPIKHÅLEN

Ja, jag fortsätter att älta de där jävla spikhålen. Jag har fortfarande inte vågat sätta upp något på väggarna i sovrummet. Men så slog det mig, att jag kan arbeta med andra alternativ härinne. Iallafall tills jag har bestämt mig om VAD och VART jag vill spika upp något.  
Häromdagen klättrade jag upp på vinden och hämtade ner den här skönheten. Den har fått gotta till sig i några år nu, så det var dags för användning kände jag. Och när den gjorde sig så här bra, kan man ju undra varför jag har väntat med att plocka ned den.

Mysigt att blanda lite gammalt och nytt tycker jag, då blir det som hemtrevligast. 

Mormors gamla stol står fortfarande inne i sovrummet, den kommer förmodligen följa med mig resten av livet. Den är så fin. Precis som henne. <3
Välkomna hit ♡
Mitt liv kretsar till stor del kring inredning och kreativitet. Jag är utbildad inredare & homestagingkonsult, driver den här bloggen och jobbar deltid i en inredningsbutik. Däremellan jobbar jag på café och lägger mycket tid på att samla inspiration och fotografera.